Опасност за Кърджали от юг. 10 заразени от коронавируса в Западна Тракия!

Опасност за проникване на заразата от коронавирус за Кърджали има от юг ,от Западна Тракия,научи Кърджали бг вести.Свързахме се за повече информация с гръцкия град Комотини.

 10 души са настанени в инфекциозното отделение на болницата в гръцкия град Александруполис, която приема пациенти от окръзите Еврос, Родопи и Ксанти. Гръцките власти вземат драконовски мерки за да ограничат разпространението на коронавируса. Нов режим на придвижване влиза от 6,30 ч.тази сутрин. Това съобщи за Кърджали бг вести големият приятел на града ни и директор на музикалното училище в Комотини Илияс Йоанакис. Йоанакис посочи, че до тази сутрин гръцки граждани от пограничните райони са влизали на българска територия през ГКПП”Маказа-Нимея” да заредят гориво и си напазаруват цигари. От тази сутрин при напускане на домовете си те ще трябва да удостоверяват пред полицията с документ, че отиват на работа или да представят специална декларация.

 Добрата новина е, че в окръг Родопи, в който попада Комотини няма регистрирани болни ог коронавирус. Но в окръг Ксанти вече има четири случая, двама са мюсюлмани, посочи Илияс Йоанакис.

  Йоанакис каза още, че в Комотини са затворени кафенета, барове, МОЛ-ове. Работят само хранителни магазини и аптеки.Не се допускат хора да пътуват за  плаж, както и в гората Нимфея за разходка.

  Хората в Комотини са много притеснени. При нас няма толкова много завръщащи се от чужбина както в Кърджали. В Западна Тракия се прибраха 35 студенти –мюсюлмани от Турция. Пристигна самолет от Киев с гръцки граждани от цялата страна. Акостира и кораб с 500 души от Италия също с пасажери от цяла Гърция .

  Илияс Йоанакис посочи и последните данни ,обявени от гръцкия кризисен щаб: 624 заразени, 94 нови случая през последното денонощие, 15 починали.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини