Връщат маските в област Пловдив

Защитните маски стават задължителни в област Пловдив.

От днес, 22-ри юли, до 22 август, включително, защитните маски стават задължителни за  лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, обекти за предоставяне на социални услуги за деца и възрастни, както и за градския транспорт.

Това е решено със заповед на РЗИ - Пловдив от вчера, 21-ви юли.

Противоепидемичните мерки се налагат заради достигането на област Пловдив на Етап 1 от Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19.

Отправят се също и препоръки към работодателите да организират противоепидемични мерки на работните места - дезинфекция, проветряване, инструктаж на персонала за хигиена на ръцете.

Там, където е възможно, да се премине към дистанционна работа. 

В търговските обекти е задължително да се спазва дистанция от 1,5 м.

В детските заведения ще се провежда сутрешен филтър за недопускане на деца със симптоми на коронавирус. 

Временните противоепидемични мерки, определени със заповедта от 21-ви юли, могат да се променят в зависимост от развитието на епидемичната обстановка на територията на област Пловдив.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чи
    Читател
    2 0
    17:20, 22 юли 2022
    Пак ли с рея шибани задължителни маски,значи?Писнало ми е от тях.Тъкмо човек свикне да е без маска,и хоп айде пак с маска.
  • 2
    Ед
    един
    2 0
    13:05, 23 юли 2022
    Никой вече не вярва на лъжите ви за пландемии и ковиди!Спрете да тормозите хората за пари!Не носете парцалите в жегата!Живейте си живота !

Още новини

Последни новини