Очакват резултатите от теста за евентуално наличие на коронавирус на пациентката от Момчилград късно тази вечер или утре сутринта

Късно тази вечер или утре сутринта ще бъде готов резултатът от от теста за евентуална зараза от коронавирус на пациентката с пневмония в общинската болница в Момчилград. Пробата подадена днес към референтната лаборатория в Стара Загора е тръгнала по-късно през деня и все още няма официално становище по нея. За резултата от теста обществеността ще бъде уведомена своевременно. Това заяви за Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

  Очакваше се по случая в Момчилград да има коментар от ръководителят на Националния оперативен щаб проф.д-р ген.Венцислав Мутафчийски. Генералът обяви още 16 нови случая на вирусоносители , сред които не спомена за пациентката от Момчилград.

 В момента под карантина е вътрешното отделение на Общинската болница в Момчилград. В самото здравно заведение достъпът е силно редуциран. Допускат се само неотложни случаи. Пропускането на пациенти става при много строг ред, единствено през Спешното отделение, подчерта д-р Виктор Кирчев.

Директорът на РЗИ успокои момчилградчани, че контактувалите с пациентката близки и познати са издирени и предупредени да спазват социална дистанция до официалния резултат от теста.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини