Шест милиона маски изчезнаха безследно по пътя от Кения за Германия

Шест милиона защитни медицински маски, поръчани за германските клиники чрез отдела за снабдяване на Бундесвера във връзка с епидемията Covid-19, са изчезнали безследно по пътя към Германия, съобщи Spiegel, позовавайки се на собствена информация.

Маските за лице FFP2 изчезнали на летището в Кения, по информация на изданието. Те трябвало да пристигнат в Германия на 20 март. Сега доставчикът на маските изяснява обстоятелствата на инцидента.

Кризисният щаб в германското правителство реши по-рано, че отделът за обществени поръчки, който извършва закупуване на оборудване за войските, трябва логистично да подкрепи спешното закупуване на защитни материали за Министерството на здравеопазването. Оттогава агенцията е сключила няколко договора с производители на медицински материали на обща сума от 241 милиона евро.

Представител на Министерството на отбраната е потвърдил пред изданието изчезването на маските, но не е могъл да обясни как това може да се случи. Според него финансови щети няма, тъй като плащането за доставката трябвало да стане след пристигането на маските в Германия. Не се уточнява цената на тази партида маски.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини