"Колодрума" ще е карантинен център и ще се ползва, само ако в болниците вече няма легла

В изпълнение на разпореждане на Министерски съвет от петък многофункционална спортна зала "Колодрума" е превърната във военнополева болница с 300 легла. В рамките на военно учение два батальона от 110 логистичен полк в Пловдив оборудваха залата, съобщи командирът на формированието полк. Костадин Добрев. По думите му болницата е резервна, но леглата няма да се вадят от залата засега.

Предстои да се дооборудва с чаршафи, калъфки и всички необходими санитарни материали до петък. Още днес започва сепарирането, съобразно изискванията на Националния оперативен щаб – с паравани между леглата, с отделен вход за санитари и лекари към всяко едно легло. Параваните са дарени от Пловдивския панаир.

Зала "Колодрума" ще изпълнява функциите на карантинен център и ще се ползва, само ако останалата леглова база в пловдивските лечебни заведения се запълни.

С изграждането на военнополевата болница леглата в лечебниците в Пловдив стават 1000, а се очаква броят им да нарасне, след като всички здравни заведения бяха задължени от Националния кризисен щаб да подготвят по едно отделение за заразени с коронавируса.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини