Предстои първа сесия в условията на извънредно положение в Димитровград

Първа сесия в условията на извънредно положение ще се състои утре, 26.03.2020г. в Димитровград.

Предвид усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространяване на COVID-19, от общинския съвет информират, че преди началото  на сесията на всички присъстващи ще бъдат раздадени маски, дезинфектант и ръкавици и ще бъдат разположени през едно място.

От Общинския съвет призовават още, с оглед спазване на общата безопасност, общински съветник или представител на медия, който е бил в чужбина и се е завърнал 14 или по-малко дни преди заседанието, както и лице с грипоподобни симптоми, да не присъства в залата.

20 точки включва проектът за дневен ред на предстоящото заседание на Общински съвет - Димитровград, което ще се проведе утре в зала "Гросето".

Местните парламентаристи ще обсъждат докладни за продажба на недвижими имоти, общинска собственост, както и годишния отчет за изпълнението на концесионните договори за 2019г.

Кметът Иво Димов предлага освобождаване от такси за търговците на пазара

Очаква се да бъде приета докладната на кмета Иво Димов за освобождаване от такси на търговците, наематели на търговски обекти - общинска собственост, които влизат в списъка на министъра на здравеопазването от 13 март - увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ.

Търговците на Неделния и Авто пазара се очаква да бъдат освободени от такси за периода, в който тържищата не работят - заповедта на кмета за затварянето им е от 9 март. 

Инвестиция за над 75 милиона лева в Димитровград за изграждане на най-голямата фотоволтаична електроцентрала в България

Една от най-важните точки, която би трябвало да се гласува, е ОбС да даде предварително съгласие за изготвяне на ПУП, с което да стратира процедурата за изграждане на соларна електроцентрала в Димитровград. С това решение местният парламент ще определи точните параметри на терена, на който ще се изгради най-големият в България соларен парк, по думите на кмета Иво Димов. Последващите процедури за ОбС са, че трябва да вземе решение за възмезно право на строеж върху площта на определения терен, от което Общината ще очаква сериозни постъпления.

В дневния ред е включена и докладна за присъждане на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” за 2020г.

На предстоящата сесия се очаква да бъде приет актуализиран план за действие за общинските концесии, както и отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти през 2019г.

Последната точка, по която местните парламентаристи ще вземат решение, е за отпускането на еднократна финансова помощ по Наредба № 30 на нуждаещ се жител на община Димитровград. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини