Кой е най-добър извън пътя - Ford Ranger, VW Amarok или Toyota Hilux?

Ford Ranger, Toyota Hilux и Volkswagen Amarok са три от най-сериозните имена на европейския пазар на пикапите. В новото си видео в своя YouTube-канал екипът на Carwow се опитва да разбере, коя от тези машини е най-подходяща за движение по тежък терен.

Трите пикапа със средни размери са оборудвани с турбодизелови двигатели. Моделът на Ford разчита на 2,0-литров  четирицилиндров мотор с мощност 213 к.с. (500 Нм). Пикапът на Toyota е получил 2,4-литров (също 4-цилиндров) агрегат с мощност 148 к.с. (400 Нм), докато кандидатът на VW има 3,0-литров V6 с 204 к.с. и 500 Нм.

Изпитанията включват различни надпревари при изкачване на баир, както и гонка в U-образен участът от пресечена местност. Накрая се проверят и системите да спускане по кален терен. Пикапите на Ford и Toyota имат скоростни кутии с понижаващи предавки и блокировка на задния диференциал, докато Amarok е принуден да се спрява само със система за управение на тягата и допълнителен оф-роуд ржим.

Въпреки това, технологията на VW се оказва достатъчно добра, за да може пикапът да спечели няколко изпитания. А последното от тях е преминаване през водно препятствие, което е и доста атрактивно.

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини