30 години от премиерата на „Туин Пийкс“

През април 1990 г. е излъчването на първия епизод от сериала, който ще промени гледането на телевизия. „Тийн Пийкс“ си остава феномен, а премиерата му се превръща в събитие. Високият рейтинг на първия епизод, несравним с нищо до момента, и лайтмотивът „Кой уби Лора Палмър“ допринасят за легендарния статут на шедьовъра на Дейвид Линч.

Годишнината от премиерата ще бъде отбелязана по специален начин от звездата Кайл Маклоклън. Той публикува видео в своя профил в Туитър, в което обявява новината.

„Откривам Бетовен в себе си“, казва Маклоклън, визирайки своята прическа. „Разбирам, че някои от вас гледат отново и отново „Туин Пийкс“, а някои ще го открият за първи път. Предлагам да фиксираме време, в което да гледаме любимия ви епизод заедно“.

Виртуалното парти ще се състои на 8 април, когато се навършват 30 години от премиерата на сериала. През 2017 г. се появи и дългоочакваното продължение на „Туин Пийкс“, което отново пожъна успех. Дори се заговори, че и то ще се сдобие с продължение, но за момента нямаме потвърждение за това.

Миналата година училището, в което са заснети част от култовите сцени, бе разрушено. Все пак може отново да се разходите по коридорите му, благодарение на новата игра, която Дейвид Линч представи през миналата година, включваща всички популярни локации от „Туин Пийкс“.

Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини