Областният управител Каназирева и кметът Грудев с поздрави към медиците

"Това е денят, в който изразяваме към Вас нашата признателност за Вашия професионализъм, отговорност и хуманност. Това е денят, в който Ви казваме – благодаря от цялото си сърце! Зная, че днешният празник ще е много по-различен от всички други. Днес, в условия на извънредна ситуация, при разрастваща се пандемия и неизвестност за утрешния ден, Вие отново сте на първа линия в битката за нашия живот. Днес Вие, нашите лекари, сте изправени пред още по-голяма отговорност.

Зная колко усилия, умения и висока отговорност изисква това. Осъзнавам също, че решенията в тази трудна ситуация, за всички ни и за здравната система като цяло, са свързани с много напрежение и усилия. Но вярвам, че да си част от тази система не е просто избор. Убедена съм, че е призвание, за което се изисква голямо сърце и много любов към хората, за да излекуваш болката им и да им вдъхнеш надежда и увереност да продължат да живеят.

Използвам повода, още веднъж да благодаря на всички Вас – нашите лекари, здравни работници, лаборанти, фармацевти, служители и на всички останали, които денонощно сте на своя пост. Желая на Вас и семействата Ви здраве, вяра и оптимизъм“, гласи поздравът на Дани Каназирева на официалния сайт на Областна управа Пловдив.

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев отправи поздравителни слова чрез социалната мрежа: "Честит професионален празник на всички колеги, които се грижат за здравето и помагат в борбата за дълъг и пълноценен живот! Бъдете здрави!". В официален поздравителен адрес до здравните работници той отбелязва още: "Всяка година на този ден обръщаме особено внимание на Вас – медицинските служители с огромни сърца, изпълнени със смелост и всеотдайност. Вие сте онези - призваните, избрани ежедневно да спасяват стотици човешки животи. А здравето е най-важното богатство, без което щастливият и пълноценен живот е невъзможен! Но днес, тук и сега ние разчитаме на вас повече от всякога. В дни на криза или празник, медицинският служител е винаги на своя пост. Защото знае, че той е опората, доверието и сигурността, от които имат нужда хората. Избирайки професията на медик, Вие сами сте определили съдбата си. Днес рискувате, вземате мигновени решения, но и празнувате щастливите мигове заедно със своите пациенти. Сега, здравната среда е по-сложна от обикновено. Ние, жителите на община Асеновград, вярваме във вас – нашите медици и знаем, че отново ще се справите с поредното изпитание, пред което Ви изправя животът!

Благодарим Ви за това, че приемате работата си като мисия! Всички оценяваме високо вашите труд и увереност! Благодарим, че работите дълги часове и винаги осигурявате висококачествена грижа за хората. Пожелавам Ви живот без инжекции от близки, сърдечни рани или наранявания на душата. Нека всеки Ваш ден бъде изпълнен с усмивки на благодарност от пациентите, приятни изненади от приятели, радостни новини и неизчерпаема сила за изпълнение на всичките ви планове. Запазете силната си воля, работата да продължава да Ви носи морално удовлетворение, а добрите дела нека никога не спират!"

Като медик (д-р Грудев е работил като хирург в МБАЛ – Асеновград близо 20 години) самият той днес има професионален празник, заради което също получава поздрави от много свои съграждани.

7 април е избран за Световен ден на здравето през 1948 г. с основаването на Световната здравна организация. От 1964 г. се чества и като Ден на здравния работник в България. Всяка година Световният ден на здравето се фокусира върху здравно предизвикателство с глобална значимост. През 2020 г. инициативата преминава под мотото "Остани вкъщи! Спаси живот!".

Asenovgrad.NET честити празника на лекари, зъболекари, медицински сестри, акушерки, фармацевти и всички, посветили живота на това да опазват здравето на хората, с пожелания за здраве, благополучие, много лични и професионални успехи!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини