8 бебета, кръстени на интернет и технологиите

Вероятно обичате технологиите и интернета. Дали обаче привързаността ви към тях е толкова силна, че бихте кръстили и детето си на тях?

В следващите редове ще ви представим списък с едни от най-интересните бебешки имена, вдъхновени от света на технологиите. От Гугъл до Фейсбук.

1.  Хаштаг

Сигурно обичате Twitter. Едва ли обаче любовта ви е по-силна от тази на родителите, които преди няколко години кръстиха своята дъщеричка Хештаг.

2.  Фейсбук

Вдъхновен от влиянието, което социалната медия изигра в революцията от 25 януари 2011 г. в Кайро, един египтянин нарече първородната си дъщеря Фейсбук.

3.  Лайк 
Продължаваме с Facebook вълната. Родителите Лиор и Вардит Адлър кръстиха своето момиченце на бутона Like, който всички ние ежедневно натискаме поне по няколко пъти.

4. Гугъл

Уалид Елиас Кай – баща с докторска дисертация, свързана с маркетинг на интернет търсачките – е толкова голям фен на Google, че заедно с жена си кръстиха своя син Оливър Гугъл Кай.

5.  @

Мислите си, че само Princ може да се идентифицира със символ? Грешите. През 2007 г. китайска двойка се опита да нарече детето си със популярния имейл символ @. На английски той се произнася „ет“, което наподобява китайската фраза „обичам го“.

6. Версия 2.0

Е, този татко от Мичиган не е кръстил детето си „Версия 2.0“. Джон Блейк  обаче не е искал да добави „младши“ или “II” към името на сина си. Вместо това той и жена му решават да го кръстят по следния начин: Джон Блейк Кюсак 2.0.

7. Vista

Още преди дъщеря му да се роди, Бил Смисърс заявява, че харесва изключително много стартовия звук на новата по онова време операционна система Vista. Затова Симсър кръщава дъщеря си Виста Авалон Симсър.

8. Siri

Нека изясним нещо още в самото начало – Сири си е нормално име и не е измислено от Apple. BabyCenter обаче открива, че след въвеждането на този личен асистент в iPhone, броят на момичетата, кръстени Сири, се е увеличил с 5 процента през 2012 г.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини