Изключителни мерки за сигурност в новоизградената лаборатория за COVID-19

Потоците на движение са определени така, че да няма никаква опасност за персонала и пациентите.

"Въведени са изключителни мерки за сигурност, за да не се допуска разпространението на биологичен материал извън лабораторията. Работата е организирана така, че персоналът, работещ със защитни облекла, да влиза от един вход и да излиза от друг, а облеклата се унищожават. Тук пациенти няма да влизат. Документацията ще се обработва предимно по електронен път." Това подчерта изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги" проф. Карен Джамбазов, който днес заедно с областния управител Дани Каназирева, кмета на Пловдив Здравко Димитров, ректора на Медицинския университет проф. Марияна Мурджева и д-р Сийка Димчева от РЗИ посетиха новата лаборатория в Пловдив.

"Както тук, така и навсякъде в Пловдив и областта, отделенията, определени за лечение на COVID-19, се намират в отделни корпуси. Така спазваме разпоредбите на Националния щаб да не се сместват потоците пациенти", добави областният управител.

"Лабораторията за диагностика към Инфекциозната клиника е напълно готова, сформиран е и екипът, който ще започне реално работа от сряда. Апаратурата е доставена по договор и е от много висок клас", обясни д-р Момчил Мавров.

Закупени са 3 000 теста и те вече са в наличност. Днес предстои кратко обучение на персонала, който след ден ще заработи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини