Парламентът гласува глобите за търговските вериги, задължени да предлагат продукция на местни производители

Парламентът заседава извънредно днес, за да приеме два законопроекта.

Предстои да бъдат гласувани санкции за търговските вериги. Новите глоби за търговските вериги, ако не спазват постановлението на правителството за продажба на български стоки, бяха гласувани в правната комисия на парламента. Първата глоба ще е от 5 до 25 хил. лева, а при повторно нарушение от 30 до 50 хил. лева. По-рано в понеделник правителството прие постановление, с което веригите са задължени да предлагат българска продукция на местни (регионални) производители в обектите си. 

На второ четене депутатите ще гласуват и промени в закона за енергетиката, които позволяват да се върнат надвзетите за газ пари от хората, които ползват газ и парно. Промените предвиждат със задна дата да бъдат определени нови цени на газа, парното и електроенергията за периода от август м.г. до края на март т.г.  

Ще бъдат окончателно приети и промени в закона за отбраната.

Това ще бъде последното заседание на парламента в следващите две седмици. Според прието вече решение по време на извънредното положение депутатите ще заседават само по спешност, като ще гласуват решенията на две групи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ге
    герберащина
    0 0
    10:55, 14 апр 2020
    Търговските вериги ще осъдят страната за стократно повече пари.
  • 2
    Ка
    кауфланд
    2 0
    11:02, 14 апр 2020
    Абе тези хора в нар.събрание имат ли представа ,че бай Георги който продава на зеленчуковия пазар и произвежда 10 касетки домати и 50 кг. чушки ,няма как да сключи договор за доставка на количества домати зареждащи големите търговски вериги и да произвежда тирове с продукция.Всичката е пунта мара,окрупняване на пазара.Всеки знае че мутрите от време оно държат тържищата за плодове и зеленчуци и изкопуват продукцията на производителите на безценица и после я продават на тройно завишени цени на обикновения потребител.Така че мафиотите в парламента нищо ново не са направили просто са узаконили мафиотската система за унищожаване на дребния и среден бизнес
  • 3
    М.
    м.м
    1 0
    17:38, 14 апр 2020
    Значи така,разходка в парка 5000,и глобата на големите вериги магазини пак 5000лева.Браво!
Последни новини