17 °C

Цензура ли е това? Фейсбук премахва събития срещу мерките срещу COVID-19

Фейсбук заяви, че ще премахне страници и събития, призоваващи за организирането на протести, които нарушават държавните закони за социално дистанциране в САЩ по време на пандемията от коронавирус.

Компанията заяви, че вече е премахнала постове и призиви за събития срещу блокадите в Калифорния, Ню Джърси и Небраска след консултации с правителствата на отделните щати.

Протести срещу блокадите се проведоха в редица щати в САЩ в неделя, а стотици протестиращите нарушиха мерките за социално дистанциране в противовес на ограниченията, предназначени да спрат разпространението на коронавируса и да спасят животи.

Подобни събития, които „опровергават насоките на правителството за социално дистанциране, не са разрешени във Фейсбук“, заяви говорител на компанията в понеделник.

Пред телевизия ABC, основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг беше попитан дали организацията на протестите срещу блокадите в платформата представлява „вредна дезинформация“.

“Ние го класифицираме като вредна дезинформация и го сваляме”, каза Зукърбърг и добави, че дебатите за политиката няма да бъдат задушени.

Премахването на събитията предизвика обратна реакция от страна на консерваторите, сред които Доналд Тръмп – младши, който обвини Фейсбук в нарушаване на свободата на словото. Татко му, американският президент също изрази подкрепа за протестите, като предположи, че „някои губернатори са отишли твърде далеч“ при поставянето на ограничения върху живота. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Крум
    0 0
    23:01, 21 апр 2020
    Изглежда, всеки, който засмуче парици, става част от системата, в тази система богатее. Не видяхте ли призивите на Б. Гейтс?!
Последни новини