Бездомните кучета си остават един от тормозещите асеновградачни проблеми

Почти всеки ден има подаден сигнал за нередности, постъпили чрез специалната платформа, която местната управа активира преди около месец и половина. Последните няколко са за глутница кучета в района на ул. "Кочо Честименски", за бунище на ул. "Росица", където се изсипват каруци с боклук, за опасно наклонено дърво над спирка в Долни Воден. Всички те към момента са със статус "В процес".

"За част от сигналите, свързани с инфраструктурата, е необходимо технологично време за физическото им изпълнение. За други се изисква проучване и проверки, след което ще бъде предоставен отговор на гражданите. По отношение на всички останали, се реагира веднага при първа възможност и вече има реализирани резултати", обясняват от Общината.

Като приключени са отбелязани няколко десетки сигнала. Част от тях са свързани с ограничителните мерки и касаят събиране на деца по площадки, мръсни и недезинфекцирани автобуси по линиите 1, 2 и 4, има и жалби за шумни съседи, за тревни площи с кърлежи и др.

Плаформата заработи официално на през март и оттогава е достъпна за ползване. Единственото важно условие е подаващият сигнал да впише електронна поща, на която ще получи линк за потвърждение. Кликвайки върху него, той получава уверение, че информацията е пристигнала в Общината. Порталът изисква вписване на имената, телефонен номер и e-mail, като потребителят има право да избере дали тези данни, заедно с отговора, да бъдат публикувани на сайта, или той само да получи отговор. Освен това, всяко едно действие от страна на общинския служител, ангажиран с конкретен сигнал, предложение или въпрос, се отразява и гражданинът получава своевременна информация на e-mail-а си. Целта да се ползва електронна поща е да бъде избегнато изпращането на анонимни сигнали.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини