Няма случаи на коронавирус от Асеновград, нови 48 са под карантина

"Към момента няма пациенти с потвърдена положителна проба от община Асеновград", съобщи на брифинг областният управител Дани Каназирева. Припомняме, че по информация към 14 април двама от Асеновград – мъж с инсулт и жена с пневмония, бяха транспортирани до Пловдив със съмнения за COVID-19.

По информация на щаба в Асеновград между 16 и 21 април на отчет в общината под карантина са заведени нови 48 души. Междувременно е отпаднало наблюдението на 89 лица.

Към тази сутрин с потвърдени положителни проби в област Пловдив са общо 40. От тях 29 в Пловдив, 3 в Стамболийски, 2 в Карлово, 2 в Кричим, 2 в Хисаря, 2 в Родопи. Приети в пловдивски болници са и четирима жители от други области – от Пазарджик, Стара Загора и двама от Смолян.

От всички заразени в областта 11 са медицински лица – 2 лекари, които вече са напълно оздравели, 4 мед. сестри, от тях 2 са оздравели, а 2 се възстановяват вкъщи, 1 акушерка – оздравяла, и 4 санитарки –2 са оздравели и 2 на домашно лечение.

Към момента хоспитализирани в Пловдивска област са 17, като 3 от тях са на интензивно лечение. Оздравелите вече са 19, а 6 са на лечение в домовете си.

Общо незаетите легла за лечение на COVID-19 на територията на областта са 437, като 81 от тях са за интензивно лечение. От четвъртък до понеделник в лабораториите на УМБАЛ "Свети Георги" и "Пълмед" са взети общо 215 проби.

През почивните дни при извършени проверки за спазване на ограничителните мерки са били издадени 1 077 акта по Закона за здравето, от които 960 за неносене на маски. 

В цялата Пловдивска област към днешна дата под карантина са 1 354.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини