Спипаха мъж с пушка без разрешително, младежи в ареста за кражби на играчки и косачка

В хода на проведена специализирана полицейска операция на служители от РУАсеновград е извършена проверка в Златовръх в бивш бригадирски лагер. В помещение, обитавано от 57-годишен криминално проявен мъж от селото, униформените открили и иззели ловна пушка и боеприпаси, които мъжът държал без надлежно разрешително. По случая е образувано досъдебно производсто за извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК.

Междувременно 22-годишен е арестуван за разбиване на катинар на входна врата на павилион на пазара и кражба. Собственичката на обекта е подала сигнала в полицията на 13 април. Откраднати били детски играчки на стойност 200 лева и парична сума от 200 лева. От проведените оперативно-издирвателни мероприятие е установен и задържан в ареста извършителят на деянието – 22-годишен пловдивчанин. Материалите са докладвани на Районната прокуратура.

За кражба на косачка пък в ареста на РУ – Асеновград попаднаха двама младежи. На 21 април жена от село Поповица е подала сигнал, че предишния ден от гаража на имота и в селото липсва моторна косачка "Инфинити". Косачката е открадната чрез взломяване на катинара на входната врата. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия са задържани извършителите – 18-годишен от селото и негов съучастник на 20 години от Пловдив. По случая е образувана проверка за престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 3 от НК.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини