Отделението за COVID-19 в МБАЛ – Асеновград е готово, кметът Грудев на оглед

Кметът на Асеновград Христо Грудев направи оглед на новото отделение, изградено в болницата, за настаняване на заразени с COVID-19. Стаите с интензивни легла са 2, обособени са и други 8 с по 2 легла. Към тях са приспособени монитори и кислородна система, вградена в стената. Чрез нея всеки един пациент ще може да получи адекватна и навременна помощ. До всяко легло достига и сигнална система, чрез която лежащоболният или друг човек в стаята може да извести медиците в случай спешна необходимост. Наличен е и модерен стерилизатор за медицинското спално бельо.

Освен болничните стаи, в отделението са изградени помещения за прегледи и за склад. Създадени са и манипулационна, както и отделни стаи за лекари и за медицински сестри. Звеното е с отделен вход, изолиран от останалата част от болницата, както и от входа за Отделението по хемодиализа. Целта е да нямат досег болните от коронавирус пациенти с останалите. Управителят д-р Иван Червенков обясни пред кмета на Асеновград, че периодично се провежда обучение на персонала за обличане и събличане на специализираните екипи за работа с COVID-19. Такива облекла са закупени – 60 броя по 60 лева всеки, без ДДС.

Предвижда се на първа линия в лечебното заведение т.е. със заразени от новия коронавирус да работят 3 екипа, които да се състоят от по трима души на смяна – лекар, медицинска сестра и санитар. Управителят на болницата увери, че има готовност да бъде включен и четвърти, ако това е необходимо.

Припомняме, че изграждането на новото отделение е факт благодарение на отпуснатите 290 000 лева от местната хазна с решение на ОбС – Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини