Отварят Витоша за софиянци с подробни указания за разходките

От 3 май, неделя, отваряме за разходка Природен парк "Витоша", информира столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук.

В неделя ще премахнем лентите в големите паркове, но моля, гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете, посочва тя.

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от кв. "Драгалевци" до Морените и от кв. "Бояна" до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. Между 11.00 и 14.00 часа тези пътища ще се затварят за автомобили. На паркинга на хижа "Алеко" ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.

За да не се допуска събирането на много хора на едно място, автобусните линии, които пътуват до Витоша, остават спрени. С успокояване на епидемичната обстановка има готовност за възстановяване на движението на градските автобусни линии до Витоша, информира столичният кмет.

При разходка в планината следва да се спазва дистанция от минимум 2,5 м, а при разговори с други хора, да се поставя маска или шал. Гражданите, които не познават добре Витоша, но искат да се разходят, да ползват задължително само маркираните екопътеки.

Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.
В парковете остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения. Възлагам на кметовете на райони от понеделник да създадат организация за отваряне на малките паркове в кварталите и градските градини при спазване на всички противоепидемични мерки, посочва още столичният кмет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини