Наполи иска разрешение за възобновяване на тренировките

Наполи клубът от Серия А поиска от регионалните власти разрешение за възобновяване на тренировките, надявайки се да отмени ограниченията на правителственото постановление заради пандемията от коронавирус.

"Мисля, че съществуват условия, които да позволят на Наполи да тренира. В лагера има три игрища, които осигуряват разстояние от 20 метра между играчите. Те могат да тренират в различно време, без да споделят съблекалните и да използват собствените си транспортни средства.

Тъй като фабриките и предприятията се отварят отново и Де Лаурентис гарантира два теста на седмица за своите играчи, искането му трябва да се обмисли. Тези, които отговарят, ще решат дали да оставят лигата да се рестартира", каза Винченцо Де Лука, управителят на региона Кампания, след като получи писмо от президента на клуба Аурелио Де Лаурентис.

Регионът Емилия-Романя в четвъртък промени правителствения указ, като позволи на Парма, Болоня, Сасуоло и СПАЛ да тренират. Парма обаче заяви, че няма да се възползват от това.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини