Погребаха Ники от Асеновград два месеца след смъртта му

Николай Иванов от Асеновград, който почина на 8 март в Испания, след като години наред се бори с тежко онкологично заболяване, най-сетне намери вечен покой в родния си край. Младият мъж бе погребан на 9 май.

За това съобщи неговият брат, който публикува в социалната мрежа трогателни прощални думи:

"Скъпи приятели, на 09.05. изпратихме брат ми Николай в последния му земен път. За мен той беше пример за подражание, човекът, на когото можех да разчитам винаги. Всички го познавахме като добър, отзивчив, състрадателен, борбен, лъчезарен, магнетичен, несломим... ИСТИНСКИ ЧОВЕК!!! Винаги бе готов да помогне в името на доброто.

Ще го запомним с широката усмивка и голямото сърце... и за миг не падна духом! За мен бе опора! И днес е времето да му кажа едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за всичко! Благодарение на куража, който ми е давал през всички тези години, днес аз съм готов да го запазя и нося завинаги в сърцето си!

Обичаме те! Никога няма да те забравим! Светъл да е пътят ти! Благодаря ви и на вас приятели, близки и непознати хора, които бяхте съпричастни с неговата голяма болка и борба! Поклон пред паметта му и Благодарност към вас!"

Репатрирането на Ники се забави с два месеца, от една страна поради чисто бюрократични проблеми, а от друга заради новия коронавирус, който покоси цяла Европа. С дарителска кампания бяха събрани близо 17 хиляди лева. Част от парите бяха за прибирането на тленните останки, останалата сума е за дарителската сметка, за да се подпомогнат вноските към клиниката в Испания.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини