19 °C

Христо Грудев: Бъдете търпеливи още за кратко, нека усилията ни не са били напразни

Кметът на Асеновград се обърна към жителите на общината по повод отпадането на извънредното положение в страната от днес. В обръщението си той апелира за повече отговорност и търпение, за да не се окажат безполезни в крайна сметка мерките до момента. Припомняме, че Асеновград е една от малкото общини в областта, където до момента няма регистриран случай на заразен с новия коронавирус COVID-19. Ето и цялото обръщение на д-р Грудев:

"Уважаеми съграждани,

В последните дни, с разхлабване на противоепидемичните мерки, от страна на държавната власт, в Асеновград се наблюдава пренебрегване на ситуацията с разпространението на новия коронавирус COVID-19 в България. Прави впечатление, че все повече хора не спазват социална дистанция и не ползват предпазни маски за лицето в затворени помещения, което е предпоставка за разрастване на случаите. Занижен е контролът, от страна на собствениците на търговски обекти, което може да доведе до ново сериозно разпространение на заразата.

Аз, като кмет на Асеновград, като гражданин и като председател на Общинския оперативен щаб, отправям призив към всички жители на общината да удържим ситуацията такава, каквато е в момента, още малко време. Днес отпада извънредното положение, но това съвсем не означава, че опасността от заразяване е отминала. Радостен съм, че към днешна дата на фона на статистиката от пловдивска област, нямаме регистриран случай нa COVID-19 в община Асеновград, което за мен е изключително приятна изненада. Малко вероятно е, но все пак се надявам наистина да успеем да станем една от малкото общини с подобен мащаб по територия и население, в които няма да има заразени.

Накрая искам да отправя апел да бъдем отговорни към себе си и близките си. Издържахме цели два месеца в условията на извънредно положение, нека не се предаваме сега. Нека усилията, лишенията ни и цялата колективна организация, която създадохме заедно, не са били напразни! Бъдете търпеливи още за кратко, за да се радваме после дълго - да пътуваме и да следваме мечтите си!"

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
01 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
01 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
01 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
01 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
01 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
01 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
01 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
01 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
01 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
01 юни 2020
Последни новини