Последен учебен ден за 320 от випуск`20 в Асеновград

Днес е последният учебен ден за 12-класниците (и задочна, и редовна форма на обучение) в страната. Зрелостниците в Асеновград тази година са общо 320, като най-много са те в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" – 115, и ПГ "Цар Иван Асен II" – 81. Абитуриенти ще изпратят още в СУ "Свети Княз Борис I" – 68, ПГ по ХВТ "Свети Димитрий Солунски" – 38, и ПГ "Патриарх Евтимий" – 18. 22-ма от всички тях Общината подпомога с по 200 лева, поради това че са без или с един родител.

Матурата по български език и литература ще се проведе на 1 юни, а втората задължителна (по предмет по избор) ще е на 3 юни. На 2 и 4 юни ще са изпитите по желание на зрелостниците. Изпитите ще започнат в 09:00 ч., а не както в предишните години в 08:00 ч.

За учениците от професионалните гимназии, които са посочили вместо втори ДЗИ теоретичен изпит за придобиване на професионална квалификация, датата остава 5 юни. Дните за изпита по практика се определят от директорите на училищата.

В Асеновград вече е създадена е организация за провеждането на зрелостните изпити. От Общината преди дни съобщиха, че на всеки един ученик преди влизането в стаята ще се измерва температурата, като на едно място ще бъдат допускани не повече от 7-8 полагащи изпит плюс 1 квестор.

Припомняме, че в условията на извънредната ситуация и предвид различната скорост на преподаване в отделните училища, от изпитните материали за матурите тази година отпаднаха:

ДЗИ по БЕЛ

Лирика, Никола Вапцаров

"Тютюн", Димитър Димов

"Железният светилник", Димитър Талев

ДЗИ по история и цивилизация

Историческо развитие на България след Първата световна война до наши дни

ДЗИ по география и икономика

Североизточен регион

Северен централен регион

Северозападен регион

ДЗИ по физика и астрономия

Елементарни частици

Еволюция на звездите

Поглед към Вселената

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини