9 999 евро до момента за "pLOVEdiv срещу СOVID-19", Станимира Петрова е сред подкрепящите кампанията

9 999 евро вече са събрани от благотворителната кампания на фенклуба на Локомотив Пловдив "pLOVEdiv срещу СOVID-19". Акцията на "черно-белите" привърженици има за цел да подкрепи Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги" в битката срещу коронавируса. Идеята е средствата да отидат за закупуването на оборудване, реанимационни легла, консумативи (видеоларингоскоп, бактерицидни лампи, професионални небулизатори) и друго необходимо за по-доброто обезпечаване и осигуряване на медиците на първа линия в борбата с вируса.

Кампанията е подкрепена от редица известни личности, сред които са световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, европейският шампион по бокс Даниел Асенов, режисьорът Илиян Джевелеков, четвъртата в света в тройния скок от Пекин`2015 Габриела Петрова, футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Илиев, водещият Драго Симеонов. Преди ден областният управител Дани Каназирева също обяви подкрепа за инициативата.

УМБАЛ "Свети Георги" е най-голямата самостоятелна болнична институция в България. В съчетание със стратегическото си географско разположение, болницата е център на здравни грижи не само за Южна България, а е и от национално значение. Дарени са вече предпазни облекла за медиците в отделението. Предстои тази седмица да бъдат доставени бактерицидни лампи за трите блока на клиниката и за новооткритата лаборатория за изследване на коронавирус.

Желаещите могат да даряват средства към Helpkarma тук.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини