Остава 14-дневната карантина при влизане в България - заповед на министър Ананиев

С четири заповеди на министър Ананиев са определени ограниченията и забраните в встъпилата в сила извънредна епидемична обстановка от 14 май до 14 юни.

Забраната за влизане на територията на РБ и изключенията са обект на Заповед № РД-01-265/14.05.2020 г. . Сред изключенията, освен български граждани и техни роднини, дипломати, медици, хуманитарни и погранични служители, са сезонните работници и такива в туризма.

Според заповедта всички влезли в страната се поставят под 14-дневна карантина у дома или в място за настаняване. Изключение са медицински специалисти, които пътуват в изпълнение на задълженията си и официални длъжностни лица и членове на техните делегации, дипломати, служители на международни организации, пътуващи по хуманитарни причини и военнослужещи в изпълнение на задълженията си.

Особено изключение е карантинният период за българските водачи, извършващи международен превоз на пътници и такива на ТИР-ове. Те могат да работят - да се намират вътре в автобуса, да го карат и да напуснат страната преди края на карантината.

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини