2 °C

Открита сцена с места и часовникова кула преобразяват центъра на Асеновград

Вече одобрен проект за цялостна реконструкция на площада в Асеновград представи днес зам.-кметът Стоян Димитров. Общата му стойност е 4 300 000 лева и е по Оперативна програма "Региони в растеж". Разходите, предвидени за строително-монтажните работи, възлизат на 4 091 476 лева с ДДС. Останалата част от средствата ще бъдат вложени за авторски надзор – 41 600 лева, за строителен надзор – 69 600 лева, за въвеждането на обекта в експлоатация – 9 996 лева, за публичност и визуализация – 25 200 лева и за одит – 6 000 лева. Сумите са с ДДС.

Ремонтните дейности ще обхванат 3-те нива на площадното пространство – пред Градска библиотека "Паисий Хилендарски", пред сградата на Общината и частта от Главната до паркинга на хотел "Асеновец".

Цялостното реновиране включва подмяна на настилката пред библиотеката и създаване на зелени площи. Стоян Димитров припомни, че още в предходния мандат на управление на кмета Грудев е било направено обследване и е констатирано, че има корозия в конструкцията на плочата, поради което носимоспособността й значително е намаляла. Планирано е тя да се събори и да бъде изградена наново, след което да се построят постоянна сцена на открито, малка съблекалня, комуникации с електрозахранване, а на трето площадно ниво да се оформят амфитеатрално места за сядане. Целта е пред библиотеката да може да се провеждат различни мероприятия. Предвижда се и вдигането на 6-метрова часовникова кула, която да придаде автентичен вид на целия площад. В плановете влиза също асансьор за трудно подвижните граждани, който да позволи придвижването им от подлеза до третото площадно ниво. Две платформи ще осъществяват връзката на главна пешеходна улица с третото ниво и библиотеката.

"Община Асеновград дължи на асеновградчани подобен център с европейски вид. Сега очакваме да бъдем поканени за сключване на договора. Надяваме се, че фирмата, която ще спечели обществената поръчка, ще изпълни проекта качествено, като ви уверяваме, че контролът ще бъде изключително стриктен. За времето на СМР ще бъде създадена временна реорганзаиция за влизане в сградата на Общината, като най-вероятно това ще става от настоящия входа за служители", коментира зам.-кметът Димитров. Той допълни, че проектът ще се изпълнява в един етап за срок от 2 години: "Вероятно практическата работа ще започне догодина, тъй като процедурите документално се проточват дълго време. Надяваме се при благоприятни метеорологични условия все пак, след избор на изпълнител да започнат поне дейностите по демонтаж."

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини