Близо 70 млн. лева от ОПОС се пренасочват в подкрепа на малкия и среден бизнес

Министерският съвет прие решение за изменение на Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г." (ОПОС), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), Кохезионния фонд (КФ) на Европейския съюз и държавния бюджет, съобщи пресслужбата на кабинета.

С одобреното изменение на програмата 69 853 000 лв. се пренасочват към оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 г.", от които 49,5 млн. лв. по линия на ЕФРР и 20,4 млн. лв. по линия на КФ.

Пренасочването е съгласно взето решение на национално ниво за преразпределяне на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове между оперативните програми в подкрепа на мерки за минимизиране на отрицателните последици от разпространението на COVID-19, с напомня в прессъобщението. По този начин ще се подпомогне процесът по осигуряване на подкрепа за българската икономика по отношение на малкия и среден бизнес, за да се гарантира последващото излизане на предприятията от настоящата криза с минимални сътресения и при възможно най-благоприятни условия, както за работниците, така и за техните работодатели.

Финансирането от близо 70 млн. лв. ще бъде осигурено от недоговорен или спестен до момента ресурс по оперативната програма.

С одобреното изменение са прехвърлени и финансови средства между приоритетните оси, в резултат на което са актуализирани финансовите таблици и стойностите на индикаторите за резултат и изпълнение.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини