Юридическият факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" с обръщение към кандидат-студентите

Във връзка с публикувана информация през последните дни относно промяна в условията за кандидатстване в специалност "Право", Юридическикият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" се обръща към кандидат-студентите със следната информация:

"Към настоящия момент – 21.05.2020 г., няма промяна в Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "Право" и професионална квалификация "юрист", относно реда и начина за приемане в тази специалност, а именно с конкурсни изпити по български език и история на България.

Ако бъдат направени изменения в нормативната уредба, която да позволява прием в специалността "Право" да бъде осъществен по различен от досегашния начин, Ви уверяваме, че сме в готовност да предприемем своевременни действия, за да се съобразим с новите условия.

За да няма ощетени кандидат-студенти, ще дадем алтернативни възможности за приемане в специалност "Право" – по съществуващите и вече обявени условия – чрез два приемни изпити – по български език и история и по нов ред, ако бъде приет такъв.

Уверяваме Ви, че при особената ситуация, в която се намираме, се стремим да спазим Закона и да бъдат защитени интересите на всички кандидат-студенти, като се съобразим с новите положения и уважим положения от всички Вас труд за подготовка.

При промяна на горната информация, веднага ще бъде отразено в сайта на Юридическия факултет на Пловдивския университет."

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини