Връчват отличието „Ученик на годината“ на Хасково пред Паметника на будителите

По повод 24 май- Ден на българската писменост, просвета и култура кметът на  община Хасково Станислав Дечев ще връчи отличието „Ученик на годината“. Това ще се случи на 24 май от 10,30 часа пред Паметника на Будителите в Хасково.

Признанието Ученик на годината се присъжда в категориите: „Ученик на годината в областта на спорта“, „Ученик на годината в хуманитарната област“, „Ученик на годината в природо-математическата област“, „Ученик на годината в областта на професионалното образование“ и „Ученик на годината в областта на изкуството“.

Церемонията ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, предупредиха от Общинската администрация. От там посочиха, че настоящите награди за учениците се определят  от кмета на общината и екипа му, а отличията за заслужилите учители и дейци на културата ще бъдат връчени по друго време, тъй като са със отделен статут и  трябва да бъдат гласувани от Ощинския съвет.

В празничния Ден на буквите Арт школа „Дъга“ при Младежки център Хасково ще представи живописна изложба на открито, която ще бъде открита в 11 часа.

Празничният 24 май в Хасково за първи път ще се проведе в интернет-пространството. През целия ден на официалната страница на община Хасково и във Фейсбук ще бъдат публикувани и празнични послания на изявени хасковски творци.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Гр
    гражданин
    1 0
    16:02, 22 май 2020
    Къде ще бъде изложбата?
    • Ат
      Атанасов
      0 0
      10:06, 23 май 2020
      В пространството пред Младежкия център.
  • 2
    То
    Тодор
    0 0
    21:35, 22 май 2020
    Някой знае ли къде е паметника на Георги Димитров или какво се е случило с него?
  • 3
    Ат
    Атанасов
    3 0
    10:08, 23 май 2020
    Трябваше да се направи всичко възможно и отличията за учители и културни дейци да бъдат връчени на 24 май. Няма по-голяма чест от тази в най-българския ден да бъдеш награден за своя принос в образованието и културата.
  • 4
    On
    One Euro Man
    2 0
    15:17, 23 май 2020
    В напрегнато очакване съм, дали на високия рус мъж с умопомрачителния умствен потенциал са му написали хубаво приветствие и ще успее ли да го прочете гладко.
    Между моите съседи вече тече залагане с маска ли ще е кмета или без.
    С моите приятели се питаме дали и сега кмета ще се изложи с публичната си изява на този толкова светъл празник, или ще изненада целокупното гражданство и ще се държи подобаващо.
Последни новини