Падна ограничението за карантина на автобусните шофьори и тираджиите

От днес пада карантинният период за прибиращите се от чужбина български тираджии и шофьори на автобуси. 14 дни прекарваха в задължителна изолация досега водачите, които влизаха в България от чужди страни. Отпадането на карантината беше обявено през седмицата от министърът на транспорта Росен Желязков след разговори с представители от бранша.

През днешния ден трафикът към Турция през ГКПП Капитан Андреево е нормален, информират от Гранична полиция.

Според данните на Агенция Митници през последното денонощие на българския пункт са обработени общо 1724 камиона, от тях на входящото трасе са 1079, а на изходящото-645.

В Турция все още има забраната за влизане на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Турските гранични власти не разрешават влизане на тяхна територия и на водачи на тежкотоварни автомобили, които са граждани на рискови в епидемиологично отношение страни. Не се разрешава влизането и на водачи, които са посетили тези  страни в последните 14 дни.

За съседна Гърция обаче, където от днес отварят кафенетата и баровете, хасковските превозвачи вече стягат превозните средства за път. Вече има обявени дати и за първите официални туристически курсове до съседната държава след двумесечния период на забрана за пътуванията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Те
    Тепегьозлиев
    12 -7
    13:42, 25 май 2020
    Значи дойде лятото и отведнъж вируса от НЕПРИЯТЕЛ стана ПРИЯТЕЛ и вече не се страхуваме от него Сега остава и ПРОСТИТУТКИТЕ да излезнат на пазара на труда
    • Гь
      гьонсурат
      6 -9
      15:48, 25 май 2020
      Ти защо не станеш проститутка ?
    • Ха
      Хасково
      6 -8
      16:34, 25 май 2020
      Всеки който е излезнал от България задължителна карантина най малко 14 дена кви са тия глупости бе начи оня работи в чужбина за чужда фирма чужда страна връща се тука еде пие моабети ръси заразата и пак си заминава и ное тук за кво я спазвахме тая карантина бе шматки защо уволнихте хората от работа има хронично болно млади хора които се пазят и се опитват да спазват мерките и то успешно и когато са на реабота цял ден се задушават с тия маски на лицето и изведнъж идва някъв цървул от някаде и заразява България за Българите
Последни новини