Община Асеновград получава дарение за детските градини в борбата срещу COVID-19

Община Асеновград ще получи безвъзмездно санитарни материали и лични предпазни средства за борбата срещу COVID-19 като дарение от гражданската неправителствена организация "Gorata.bg", които да бъдат предоставени на детски заведения и социални услуги. 

Кампанията е под надслов "Здравето е в нашите ръце". В инициативата са участвали 180 общини. Асеновград е една от одобрените, като одобрението бе за онези, които направиха заявката в най-кратък срок след обявяването на кампанията.

Единственото, което трябва да осигури градската управа, е транспорт за доставка. Към момента се очаква организаторите да определят дата, на която да се получават материалите.

Общинската администрация на Асеновград заложи максималният брой, който бе предложен и съответно - получи толкова, колкото бе заявено.

Материалите, които ще бъдат дарени, са 2 500 ръкавици, 500 текстилни маски, 300 литра течен сапун и 100 литра спирт. Те ще бъдат предоставени на всички детски градини, на Дом за възрастни с физически увреждания, "Домашен социален патронаж", центровете за настаняване от семеен тип и други социални услуги на територията на общината веднага щом бъдат доставени.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини