Общинската управа търси нови възможности за външно финансиране на проекти

Община Асеновград планира да кандидатства за финансово подпомагане на ученици от 1-ви до 12-ти клас, които са потребители на услуги от резидентен тип, за закупуване на персонални таблети, компютърни конфигурации и мултифункционални устройства.

Крайното решение, дали това ще се случи е на Общинския съвет в града, като предложението е на администрацията.

Целта на проекта е всички български ученици да получат равен достъп до образование. Чрез новите придобивки настанените в социални центрове деца ще имат възможността да участват безпрепятствено в онлайн образователния процес.

Предвижда се за всяко едно от 16-те деца и 5-ма младежи да има осигурен таблет или компютър.

Финансовата стойност, за която планира да кандидатства градската управа, е в размер на 10 500 лева, като за всяко дете ще се отделят по 500 лева. Срокът за кандидатстване е 15,07.20 г., като общинската администрация е подготвила своевременно цялата документация и е в абсолютно готовност да подаде заявката.

"Предвид тежкото финансово състояние на община Асеновград, сега е необходимо да се възползваме от всяка предоставена възможност за ползване на външно финансиране. Затова се стремим да проследяваме всички отворени национални или европейски програми.

Нека отбележа, че не разчитаме само на предоставената ни информация за такива идеи, а екипите ни интензивно търсят различни възможности, с които да привличаме финансиране", каза пред медии Живка Георгиева - директор Дирекция "Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество" към Община Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини