Сакскобургготски подава оставка

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски подава оставка заради резултата на партията му на изборите, която остана извън 41-то Народно събрание. Това съобщи самият той пред журналисти. Сакскобургготски каза, че ще реши дали и ръководството на партията да подаде оставка.

„Никой не е незаменим, нито вечен", каза още Сакскобургготски и посочи, че жълтите ще решат на конгрес кой да е неговият наследник на лидерския пост в партията. Той остава в България. Ето аргументите му да се оттегли:

„Дълбоката опозиция не е нещо, което е неприемливо, ако има желание да се продължат идеите, в които вярваме и които са ни обединили още от години насам. В крайна сметка за отговорността, тук вече няма никаква драма или интрига. В една европейска демокрация, гледайки винаги, както аз имам обичая за прецеденти и примери изцяло логично и премислейки това, които ме познават, знаят, че го правя по един рационален и спокоен начин и винаги след поне една нощ размисъл, така че е логично аз да си подам оставката като лидер на партията. Това е съвсем нормално, няма специална драма. Една практика, която мисля, че и в полза на самото движение и като жест към обществото.

Симеон Сакскобургготски поздрави ГЕРБ за победата на изборите и изрази надежда новото правителство да бъде създадено скоро.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини