Кампания за събиране на стари мебели ще се проведе в Асеновград

Община Асеновград съобщава, че ще се проведе кампания за събиране на едрогабаритни мебели.

Уведомяват се гражданите, че на 28.06.20 г. ( неделя ) всеки може да остави фотьойли, секции, дивани, бюра, столове и друга мебелировка до най-близо разположените край дома си съдове за отпадъци.

Мебелите ще се събират и ще се извозват на депото в ранните сутрешни часове на понеделник ( 29.06.20 г. ) и вторник ( 30.06.20 г.).

Кампанията се провежда за първи път в Асеновград, но е планирано тя да се превърне в обичайна и мебели да се събират безплатно в края на всеки месец на летния сезон.

Целта е да не се замърсява околната среда, като се изхвърлят ненужни домашни вещи на нерегламентирани места.

Идеята на поредната безвъзмездна кампания, насочена  към съзнанието на хората, е те да бъдат мотивирани да проявяват загриженост към бъдещето на природата, за да може за поколенията напред да останат по-чисти, зелени и приветливи пространства.

Община Асеновград припомня, че строителни и едрогабаритни отпадъци могат да се депонират напълно безплатно на площадката, която се намира на Депото за твърди битови отпадъци на изхода на града в посока село Боянци. На площадката за безплатно депониране не се приемат отпадъци от фирми.

Служителите там препоръчват на асеновградчани да позвънят предварително на телефонен номер 0884 660 525, за да проверяват дали има възможност за депониране в съответния ден, в който те желаят.

Целта е да не се получи прекалено натрупване на граждани и да се окаже, че трябва да бъдат върнати за друга дата. 

С решение на Общински съвет - Асеновград е определено количеството депониран отпадък за 1 лице на ден да бъде до 100 килограма.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини