Изнудван от шефове в ГДБОП ги издал

Неутрализирана е организирана престъпна група с участието на ръководни служители на ГДБОП, съобщи на брифинг Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Дейността на групата е била в няколко направления - получаване на подкупи от групи за наркотрафик и наркоразпространители, получаванe на подкупи за неутрализиране на конкуренти на наркопазара у нас и предоставяне на предварителна информация за предстоящи действия по разследването.

Групата е разкрита със съдействието на лице, което е било изнудвано и през годините многократно е давало подкупи, обясни Милева.

В резултат на престъпната дейност на разследваните антимафиоти били провалени редица разследвания. Четирима участвали в ОПГ, трима - служители на МВР.

Двама от арестуваните са от ГДБОП на ръководни постове в борбата с наркотрафика. Те са били контактната точка с международните ни партньори и Интерпол. Третият служител на МВР е разузнавач в ГДНП. Четвъртият в групата не е от системата.

Предвиденото наказание е от 3 до 10 години лишаване от свободата, глоба и лишаване от права, обяви наблюдаващия прокурор Георги Николов. Спецсъда ще разгледа поисканата мярка задържане под стража.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    На
    наркотрафик
    11 -1
    12:44, 28 юни 2020
    Интересно защо министъра и главния секретар не са отстранени.
  • 2
    66
    66
    9 -1
    14:05, 28 юни 2020
    Няма такава държава , не може и да има като българия .
  • 3
    Ри
    рибар
    8 -1
    14:36, 28 юни 2020
    Рибата се вмирисва от главата, но започва да се чисти откъм опашката. Поредните бушони изгърмяха , давай следващата партида бушони.

Още новини

Последни новини