5 °C

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 24-годишен мъж, шофирал без книжка, след употреба на алкохол и наркотици и заради подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 24-годишен мъж, управлявал автомобил без шофьорска книжка и след употреба на алкохол и наркотици, а при спирането му за проверка предложил подкуп на полицаи, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

"Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Б.Д, на 24 г., за това, че на 2 февруари 2020 г., в гр.Асеновград, е предложил да даде подкуп в размер на 100 лева, на двама на полицейски инспектори, за да не извършват действия по служба - да не предприемат спрямо него действия по констатиране на управление на моторно превозно средство - марка "Ауди А3", след употреба на алкохол и наркотични вещества - престъпление по чл.304а, вр.чл. 304, ал.1 от Наказателния кодекс, 

и за това, че на същата дата и място управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,54 на хиляда, установено по надлежния ред - с техническо средство "Алкотест Дрегер" - престъпление по чл.343б, ал.ч от Наказателния кодекс,

както и за това, че на същата дата и място е управлявал автомобила след употреба на наркотично вещество - кокаин, установено по надлежния ред със съдебно-химическа експертиза - чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс."

Припомняме, че на 2 февруари 2020г., обвиняемият Б.Д., след като употребил алкохол и кокаин, отишъл пред заведение край град Асеновград, където работела негова позната.

Към 3:30 ч. двамата тръгнали с нейния автомобил, марка "Ауди А3", в посока към гр.Асеновград. Обвиняемият Б.Д. шофирал автомобила.

На едно от кръговите кръстовища към града обвиняемият Б.Д. загубил управление и качил двете леви гуми на автомобила на кръговото островче, при което те се спукали в бордюра.

Въпреки това Б.Д продължил да управлява автомобила и през това време се разминал с полицейски патрул. Служителите на МВР видели спуканите гуми, обърнали посоката на движение и потеглили след него.

Като ги видял, Б.Д настоял с неговата спътница да си разменят местата, защото той не притежавал книжка.

Отдалечавайки се от полицейския патрул, той спрял и на шофьорското място седнала жената.

След като полицаите пристигнали на мястото, Б.Д. си признал, че той е управлявал автомобила. Извършената проверка с техническо средство "Алкотест Дрегер" отчела 1,54 промила алкохол в кръвта.

За да не извършват по-нататъшни действия по установяване на нарушения, обвиняемият Б.Д. решил да предложи подкуп на двамата полицаи.

Той се обърнал към тях с думите "Може ли да оправим нещата?'. След това извадил 100 лева, или две банкноти от по 50 лева, и допълнил: "Давам тези 100 лева, да ме пуснете да си ходя и да забравим за случая".

Обвиняемият хвърлил парите на пода на полицейския автомобил през отворената предна врата.

Служителите на МВР не взели парите и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай. 

Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 3 000 лева.

Най-тежкото, предвидено от Закона наказание, измежду тези престъпления, за които е обвинен Б.Д., а именно това за подкуп, е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 хиляди лева.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини