-1 °C

6 са потвърдените случаи на COVID-19 в Асеновградско към 03.07.20 г.

Днес, 03.07.20 г., се проведе заседание на Общинския оперативен щаб за борба и превенция на коронавирус COVID-19 към община Асеновград. 

Към 16.00 ч. на днешния ден общият брой заболели в Асеновградско е 6. От тях хоспитализиран в МБАЛ - Асеновград все още е първият, който бе констатиран в града.

Има и един пациент, настанен в пловдивската болница "Свети Иван Рилски".

Останалите 4-ма са на домашно лечение и под карантина. Контактните им лица също са карантинирани.

"Ще трябва да се настроим, че ситуацията няма да отмине скоро. Признак за това е, че има законопроект в Народното събрание Общинските съвети в общините да имат право да провеждат онлайн заседания.

Вероятно същото ще бъде предложено и за Народното събрание, което сигнализира, че ситуацията няма да приключи скоро. 

Не трябва да има паника и притеснение у гражданите. Вирусът не е нещо, което трябва да ни плаши, а напротив - нужно е да се мобилизираме, за да локализираме и ограничим заразата", каза по време на заседанието на Общинския оперативен щаб кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Той поясни, че се взимат всички необходими мерки, изпълняват се предписанията на РЗИ, извършва се дезинфекция на помещения и продължават да се правят тестове.

Доктор Грудев припомни, че община Асеновград реагира изключително адекватно на ситуацията, като отмени провеждането на няколко масови мероприятия.

"Това беше сериозна предпоставка за разпространение на коронавируса и смятам, че направихме правилният избор. Напомняме, че социалната дистанция и спазване на въведените мерки са достатъчни, за да се предпазим от заразяване. 

Аз вярвам и знам, че ще се справим, защото община Асеновград направи каквото бе необходимо", добави кметът.

Управителят на МБАЛ - Асеновград доктор Червенков посочи, че пациентът, приет с COVID-19, вече се подобрява. Няма повишена температура, бронхо-пневмонията е овладяна и в началото на следващата седмица се очаква мъжът да бъде изписан за домашно лечение.

Направени са PCR тестове на контактните му медицински лица, като все още се очакват проби.

Засега няма персонал със симптоми на коронавирус от лечебното заведение.

Междувременно от заседанието на щаба стана ясно, че РУ - Асеновград и РЗИ - Пловдив продължават да работят в пълно съдействие. 

Ситуацията в ромския квартал "Лозница" в града е нормална. Все още пристигат хора от Германия. 

Здравният медиатор следи за спазване на противоепидемичните мерки и за недопускане на много хора на едно място.

В Районната противопожарна служба дезинфекцират всеки автомобил, след като е излязъл и се е прибрал от произшествие, увери началникът инженер Величко Бришимов.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини