Нощна стрелба на бракониери срещу горски по време на незаконна сеч

Незаконна сеч и стрелба срещу горски служители е станала на територията на пазарджишкото село Драгиново, съобщават от Южно централно държавно предприятие-Смолян, което стопанисва горите на няколко области, включително и област Пазарджик.

Сигналът за незаконна сеч на дървесина в горските територии около село Драгиново е бил подаден около 2 часа сутринта на 3 юли 2020 на телефон 112 и препратен към Държавно горско стопанство Алабак. Трима служители, повикани по спешност, се отзовават на сигнала и са изпратени на посоченото в него място да го обходят.
По време на проверката единият от служителите попада на нерегламентирана сеч в момента на нейното извършване. При опита да се освети мястото и направи проверка на лицето, извършващо сечта, нарушителят оказва съпротива и открива стрелба по проверяващия служител, след което избягва от мястото
на нарушението. Горският служител не е пострадал при стрелбата.

Последствие на мястото пристигат и другите двама горски служители, като сигнализират Районното управление на МВР – Велинград. След извършени оперативно-издирвателни действия от полицейските патрули нарушителят е заловен и задържан от тях. При нарушението в горската територия са били отсечени 12 дървета от видовете бял и черен бор с диаметри 22-26 см, е констатирала проверката. Към настоящият момент продължават процесионално-следствените действия от страна на органите на МВР.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини