Обявиха програмата на тазгодишната "Аполония"

Класически и рок концерти, постановки, изложби и кино са част от събитията в тазгодишното 36-то поред издание на празниците на изкуствата "Аполония", които ще се проведат в Созопол. Това съобщиха организаторите от фондация "Аполония".

Официалното откриване на фестивала ще е на 1 септември. Събитията ще продължат до 6 септември.

Фестивалът ще бъде открит с концерт на джаз пианиста Живко Петров и музикантите Димитър Карамфилов и Митко Семов. Специален гост ще бъде пианистът Людмил Ангелов. В програмата на тазгодишното издание е и представяне на юбилейния моноспектакъл на Мариус Куркински "Мариус на 50" и много други театрални постановки.

Специален акцент на "Аполония" ще бъде майсторският клас за млади оперни изпълнители, воден от Орлин Анастасов. Оперният талант е многократно награждаван, а репертоарът му включва повече от 40 роли, благодарение на които печели славата на най-търсения Вердиев бас в света. Класът ще се проведе от 31 август до 4 септември. В майсторския клас ще участва и руският пианист и диригент Лариса Габитова. Курсът ще завърши с концерт на участниците, като част от програмата на "Аполония".

Цялата фестивална програма ще се проведе на открито - класическите концерти, рок и поп събитията ще бъдат в Амфитеатър "Аполония" от 19:00 и 21:00 часа, литературните представяния - в двора на Художествената галерия в Стария град от 18:00 и 19:00 часа, театърът и киното - в лятното кино на града от 18.30 и 21:00 часа.

Повечето събития са премиерни и предпремиерни, a по традиция по време на фестивала ще се проведе и Книжната Аполония.

Цялата програма - ТУК

Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 година. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 година. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини