Хор „Орфей“ приветства нови изпълнители и изпрати абитуриенти в годишния си концерт

    Детският хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова представи тази вечер под открито небе новите си изпълнители и изпрати с песен хористките –абитуриентки.

    Годишният си концерт хористите изпълниха пред Младежкия център. Това е първата им изява пред публика след месеците на прекъсване заради ограниченията покрай коронавируса и съвсем кратката подготова, която имаха като екип заедно, след рестарта на дейностите в младежките центрове.

    В репертоара тази вечер диригентката на хора включи както любими песни на хористите, такива, които са в репертоара на хора от дълги години, така и съвсем нови, с които „Орфей“ се готви за участие в конкурс.

    По време на представянето тази вечер специалните аплодисменти бяха за Рая Апостолова, Красимира Петрова и Люба Иванова, които тази година завършиха средното си образование и се разделят с хора, но само, за да продължат напред в обучението си. На прощаване ръководителката им Елена Цветкова им поднесе подаръци от името на целия екип с думите: Не забравяйте, че оставяте завинаги Орфейци!

    Пред публиката бяха представени и връчени сертификати за участието им в световен виртуален хор- проект на Китай, на  Вяра Шопова и Анастасия Димитрова. Такъв има и диригентът на хора – Елена Цветкова, както и за целия хор.

    След изпълнението си като солистка на една от песните, Ели Иванова получи пред публиката златния си медал от спечелената първа награда в първа възрастова група при солистите, а цялата подготвителна формация – Iпърва награда в категория „Вокални ансамбли“ на Петия международен дистантен конкурс „Нови гласове и песни“ на сдружение „Евтерпани“. Хор „Орфей“ беше отличен с тази престижна награда  сред 225 изпълнители от страната и чужбина.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    Последни новини