240 000 лева обезщетения поискаха роднини на убита и изнасилена жена в Харманли

    Делото за убийство, блудство и изнасилване на 53-годишна жена от Харманли започна днес в Окръжния съд в Хасково. Подсъдими в процеса са 23-годишният Асен Ангелов и 19-годишният Андрей Антонов.

    Престъплението беше извършено в ранните часове на 16 март 2019 година. Тогава двамата младежи били под влияние на алкохол, вероятно съчетано с употреба на наркотици, са срещнали жертвата Валентина Христозова, която била в безпомощно състояние от алкохолно опиянение след празненство на рожден ден. Според разследващите, нападателите са се гаврели 3 часа с жената, били са я и са опитали да й запалят косата. Тя бе открита мъртва в празен разграден двор на улица „Васил Левски“, край хранителен магазин. Била гола и с обезобразено лице.

    Два дни след зверството бяха задържани двамата млади харманлийци. Стана ясно, че по-големият от тях е бил съученик на внучката на убитата.

    Днес те бяха изправени пред Окръжния съд в Хасково, където се проведе разпоредително заседание чрез видеоконферентна връзка със затвора в Стара Загора, където се намират подсъдимите. В съдебната зала се явиха роднини на жертвата, които чрез адвоката си Димо Стоянов поискаха обезщетения от младежите в общ размер на 240 000 лева. Гражданските искове бяха приети за разглеждане от председателя на 5-членния съдебен състав Стратимир Димитров. Прокурор по делото е Петър Мидов.

    Правата на двамата подсъдими защитават адвокатите Георги Зарчев и Маргарит Камбуров. Юристите поискаха делото да протече по съкратената процедура като се разпитат част от свидетелите и три вещи лица, изготвили психиатрично-психологическата експертиза.

    Следващото дело бе насрочено за 11 август.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Пе
      Пепи
      18 -6
      13:02, 9 юли 2020
      Изнасилвачите са на почит при ГЕРБ и ДПС , въпрос на време е да ги видим някъде директори по общинските служби.
    • 2
      Аз
      Аз
      18 0
      15:39, 9 юли 2020
      Смърт иска народа за двата изрода!
    • 3
      55
      555
      15 0
      15:51, 9 юли 2020
      за тези изроди трябва да ги опънат и тях отзад
    • 4
      Те
      Темида от"Република"
      3 -1
      16:50, 9 юли 2020
      Много кадърни,умни и красиви са им адвокатите на тия двамата симпатяги.
    • 5
      Бр
      Брак
      7 0
      17:06, 9 юли 2020
      Шкартото трябва да се връща на Господ. Тук няма кой да прецени дали това е грешка в софтуера или друг проблем. Куршумчето, инжекцийката и Създателят да решава!
    • 6
      Ja
      Jack Bauer
      1 0
      08:17, 10 юли 2020
      Първо да платят кръвнината, а после брикетите, заедно с алчните си адвокати, на прасетата. Казах!!!

    Случаен виц

    Последни новини