2 °C

Зам.-кметът инж.Петър Петров е новият председател на Местната инициативна група Куклен - Асеновград

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров е новият председател на Местна инициативна група ( МИГ ) Куклен - Асеновград.

Той бе избран за председателското място единодушно с 6 гласа "За" от новия управителен съвет на сдружението, чийто общ брой е 7.

"Предстои стартиране на новия програмен период. Очаква ни много работа. Откриват се много нови възможности, които не трябва да пропускаме и знам, че с усилията на всеки един от нас ще успеем да направим Асеновград и Куклен приветливи и благоприятни места за живеене", каза след избирането си председателят инженер Петров.

В общината се проведе и събрание, на което бяха представени отчетът на сдружението за 2019 г. и Годишната програма за дейностите през 2020 г.

Общо извършените разходи на МИГ Куклен - Асеновград за миналата година са в размер на 171 409,15 лева. Средствата са изразходвани за наем на офис и електроенергия, канцеларски материали и други, за поддръжка на офиса, банкови такси и за административни услуги, закупена е офис техника, застраховано е и имуществото съгласно изискванията на Наредба №1 и други. 

За популяризиране, информиране на населението и публичност Сдружение "МИГ Куклен - Асеновград" реализира различни дейности през 2019 г., които се оповестяват на интернет страницата на организацията.

Сред публикациите има обяви за прием на проекти по мерките от СВОМР ( Стратегия за водено от общностите местно развитие ); списъци на одобрените от "МИГ Куклен - Асеновград" проектни предложения, както и на отхвърлените такива.

Междувременно са изработени и отпечатани рекламни и информационни материали. Организирани са и проведени обучения за местни лидери, свързани с подготовка, изпълнение и отчитане на проекти и други, свързани с популяризиране на стратегията за ВОМР и прилагане на подхода. 

В отчетния период са проведени 16 консултации с потенциални бенефициенти по различните мерки от Стратегията за ВОМР и други.

В Програмата за дейността за 2020 г. на сдружението се предвиждат дейности по администриране на изпълнението на Стратегия за водено от общностите местно развитие ( СВОМР ).

Предвижда се сключване на споразумения за изпълнение на одобрени проекти с бенефициенти и провеждане на Информационна кампания за целевите групи бенефициенти на територията на сдружението. 

Други дейности също са заложени в програмата за 2020 г., сред които участие на МИГ Куклен - Асеновград в събития на Национална селска мрежа, на Европейски селска мрежа, в събития на други МИГ на територията на страната и чужбина, повишаване квалификацията на екипите на МИГ, участие в партьорски инициативи на други НПО в страната и чужбина и т.н.

Бюджетът на МИГ Куклен - Асеновград  за 2020 г., одобрен със Заповед на заместник-министъра на земеделието, храните и горите, е в размер на 300 560,26 лева.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
27 ное 2020
Последни новини