26 °C

Зам.-кметът инж.Петър Петров е новият председател на Местната инициативна група Куклен - Асеновград

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров е новият председател на Местна инициативна група ( МИГ ) Куклен - Асеновград.

Той бе избран за председателското място единодушно с 6 гласа "За" от новия управителен съвет на сдружението, чийто общ брой е 7.

"Предстои стартиране на новия програмен период. Очаква ни много работа. Откриват се много нови възможности, които не трябва да пропускаме и знам, че с усилията на всеки един от нас ще успеем да направим Асеновград и Куклен приветливи и благоприятни места за живеене", каза след избирането си председателят инженер Петров.

В общината се проведе и събрание, на което бяха представени отчетът на сдружението за 2019 г. и Годишната програма за дейностите през 2020 г.

Общо извършените разходи на МИГ Куклен - Асеновград за миналата година са в размер на 171 409,15 лева. Средствата са изразходвани за наем на офис и електроенергия, канцеларски материали и други, за поддръжка на офиса, банкови такси и за административни услуги, закупена е офис техника, застраховано е и имуществото съгласно изискванията на Наредба №1 и други. 

За популяризиране, информиране на населението и публичност Сдружение "МИГ Куклен - Асеновград" реализира различни дейности през 2019 г., които се оповестяват на интернет страницата на организацията.

Сред публикациите има обяви за прием на проекти по мерките от СВОМР ( Стратегия за водено от общностите местно развитие ); списъци на одобрените от "МИГ Куклен - Асеновград" проектни предложения, както и на отхвърлените такива.

Междувременно са изработени и отпечатани рекламни и информационни материали. Организирани са и проведени обучения за местни лидери, свързани с подготовка, изпълнение и отчитане на проекти и други, свързани с популяризиране на стратегията за ВОМР и прилагане на подхода. 

В отчетния период са проведени 16 консултации с потенциални бенефициенти по различните мерки от Стратегията за ВОМР и други.

В Програмата за дейността за 2020 г. на сдружението се предвиждат дейности по администриране на изпълнението на Стратегия за водено от общностите местно развитие ( СВОМР ).

Предвижда се сключване на споразумения за изпълнение на одобрени проекти с бенефициенти и провеждане на Информационна кампания за целевите групи бенефициенти на територията на сдружението. 

Други дейности също са заложени в програмата за 2020 г., сред които участие на МИГ Куклен - Асеновград в събития на Национална селска мрежа, на Европейски селска мрежа, в събития на други МИГ на територията на страната и чужбина, повишаване квалификацията на екипите на МИГ, участие в партьорски инициативи на други НПО в страната и чужбина и т.н.

Бюджетът на МИГ Куклен - Асеновград  за 2020 г., одобрен със Заповед на заместник-министъра на земеделието, храните и горите, е в размер на 300 560,26 лева.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини