Асеновград и Куклен с нова Стратегия за местната инициативна група

Изображение 1 от 3

    В Асеновград и Куклен беше обсъдена и приета новата Стратегия на Местната инициативна група (МИГ) "Куклен - Асеновград".

    В работните срещи и обществени обсъждания на стратегическия документ за новия програмен период 2023 г. - 2027 г. участваха председателят на Управителния съвет на сдружението - инж. Петър Петров, председателят на Общински съвет Куклен Елена Филева и изпълнителният директор на МИГ "Куклен - Асеновград" Илица Даскалова.

    Те се включиха в допитванията и популяризирането на процеса. Същият е част от заложените дейности по подготвителната мярка, за която сдружението на двете общини подписа административен договор с Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

    По новата Стратегия на МИГ „Куклен - Асеновград“ ще могат да се финансират проектни предложения за над 5 000 000 лв.

    Целта на екипа е да разшири възможностите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и така бюджетът за новия програмен период да нарасне до над 8 000 000 лв.

    Средствата ще бъдат балансирано разпределени, за да могат от тях да се възползват всички идентифицирани сектори на територията на общините - публичният сектор (общини), стопанският сектор (земеделие и бизнес) и нестопанският сектор (НПО, читалища, социални организации и вероизповедания.

    „Изключително важно е да се създаде работеща Стратегия за местно развитие на територията на общините ни, тъй като това е добра възможност европейското финансиране да достига по-бързо и рационално до местната общност“, посочи Елена Филева.

    От МИГ допълват, че през последните години местните инициативни групи се превърнаха във фактор за подкрепа на предприемачеството и иновативния подход, по отношение на инвестиции в различни проектни идеи.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини