С тържествено честване Асеновград отбеляза 183-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата

Изображение 1 от 4

    Асеновград днес отбеляза 183-тата годишнина от рождението на Васил Левски.

    Церемонията започна със слово на Елена Диварова - писател, журналист и общественик, автор на няколко книги, носител на редица награди за поезия. 

    В изказването си Диварова засегна темата за духа на Левски, за свободата и за равнопоставеността между хората от съвременното общество. 

    Пред присъстващите тя каза, че обединението е формулата за успешния живот на нашето съвремие и Асеновград е модел в това отношение.

    "Благодарна съм, че съхранихме толерантността между всички народи в България. Човешката история е низ от сътресения. Сега сме в състояние на изпитания", припомни Диварова.

    Тя е категорична, че сред българите все още има хора със самоотвержността на героите от миналото и допълни, че първото, което трябва да осъзнае българският народ, е да обича. А духът на Васил Левски е жив във всеки един от нас.

    Тържественото честване на годишнината от рождението на Аостола продължи с поднасяне на венци и цветя от кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, председателя на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев, общественици и граждани.

    В края на церемонията прозвуча химнът на България, а всички присъстващи коленичиха и склониха глава пред извисяващия се лик на Левски. 

    Официалната част приключи с изказване на доктор Грудев, който благодари на гражданите и обществениците, че присъстваха и им пожела да запазят духа на Апостола завинаги в сърцето си.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини