Планира се създаването на площадки за домашни любимци в Асеновград

По инициатива на заместник-кмета на Асеновград инженер Стоян Димитров днес се проведе среща с представителите на неправителствената организация "Дай лапа". 

Тема на дискусията бяха площадките за домашни любимци, кастрация на бездомни кучета и съвместната работа между общинската управа и гражданското сдружение.

Община Асеновград възнамерява да изгради площадки за разходка на домашни любимци в различни части на града.

Предвид финансовото състояние на общинската хазна, първоначално идеята е да се стартира с една такава обособена площ, в която да се монтират съоръжения.

Всъщност вече има 2 площадки за домашни любимци в квартал "Запад" , които обаче не могат да бъдат ползвани и поддържани, докато не бъдат отстранени констатираните по-рано нередности, докато не е приключен проекът и не е приет обектът.

"Целта ни е площадките за домашни любимци да отговарят на всички изисквания, като отправяме апел към ползвателите им да ги пазят", каза заместник-кметът Димитров.

Предложенията за места, които бяха обсъдени на срещата, са в района на бившето лятно кино - в Градския парк, паркът зад Районната противопожарна служба и на озеленена площ в близост до гарата в Асеновград.

Общинската управа очаква от "Дай лапа" и други идеи за места, които да бъдат обсъдени. Междувременно, общината ще съдейства на сдружението да бъдат спасени 12 малки кученца, заедно с майка им, които в момента бедстват в село Орешец и вече търсят своите нови стопани.

От неправителствената организация съобщиха, че вече са стартирали благотворителна кампания за събиране на средства за кастрация на безстопанствени кучета и котки.

Даренията могат да се оставят в запечатана кутия, поставена в магазин на улица "Цар Иван Асен II" №9 и в община Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини