Агенцията по заетостта продължава консултациите на бизнеса "Новите мерки по Ваша мярка" по телефона

Консултациите на бизнеса във връзка с националната информационна кампания на Агенцията по заетостта "Новите мерки по Ваша мярка" продължават през август по телефона, съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" на Агенцията. Така, в разгара на сезона на отпуските, на разположение на работодателите и търсещите работа отново ще бъдат всичките 107 бюра по труда в страната - чрез обявените "горещи" телефонни линии.

Само през първите два дни от кампанията на открито, проведена през изминалата седмица, близо 4000 работодатели са посетили шатрите на Агенцията по заетостта. 454 са били служителите от бюрата по труда, които осъществиха "лице в лице" консултации във връзка с пакета "Заетост х 3" и са представили услугите на институцията. Експертите са били на разположение и на 4900 търсещи работа, които са се информирали за възможностите за започване на работа или включване в курсове за професионално обучение.

През август всички бюра по труда и филиали в страната ще бъдат на разположение за консултации чрез обявените телефонни линии. Експертите ще отговарят на въпросите на работодателите, които имат нужда от съвет или разяснение във връзка с пакета "Заетост х 3" - проект "Заетост за теб"; подкрепата в сферата на транспорта и туризма чрез проекта "Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19" на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" /2014-2020 г./ и стартиралата на 15 юли мярка с нов дизайн 60/40. Списъкът с "горещите" телефони може да се намери на официалната електронна страница на Агенцията по заетостта, в раздел "Финансови стимули за запазване на заетостта", ПМС 151/2020 (нова мярка - 60/40).

Събитията на открито във връзка с националната информационна кампания на Агенцията по заетостта "Новите мерки по Ваша мярка", ще бъдат организирани отново през септември 2020 г.
Целта на националната информационна кампания на открито за бизнеса "Новите мерки по Ваша мярка" е бърза и оперативна подкрепа на бизнеса в условията на ограничения, наложени с въведената извънредна обстановка по повод на разпространението на COVID-19.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини