18 °C

Нов колективен договор подписаха Мини Марица-изток със синдикатите

Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД инж. Андон Андонов и представителите на двата синдиката в дружеството, Наско Митев, председател на ДСО на КНСБ и Бисер Бинев, председател на ФСО "Подкрепа", подписаха новия Колективен трудов договор-2020, съобщиха от пресцентъра на Дружеството. Документът е със срок на действие две години.

Основните промени в КТД-2020 засягат увеличение на стойността на режийните при излизане в отпуск, която от 800 лв. става 850 лв., на ваучерите за храна, която става 1,25 лв. на отработен час, при стойност 1,00 лв. до момента и на допълнителното възнаграждение за "домашно дежурство" - от 25% от минималната часова работна заплата за страната, става 35% от минималната часова работна заплата за дружеството (от 0,92 лв. става 1,79 лв.).

Нова клауза в Колективния трудов договор регламентира на работник или служител, чието разрешение за достъп до стратегически зони предстои да изтече, работодателят да осигурява един ден командировка, без право на дневни пари, за набавяне на необходимите документи.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини