18 °C

11 криминални престъпления са установили полицаите в Пловдивска област за денонощие

1293 моторни превозни средства и 1588 лица са проверени в хода на акция на пловдивската полиция,  свързана с подобряване безопасността на движение, проведена под надзора на Окръжна прокуратура, съобщават от пресцентъра на ОДМВР, Пловдив.

Във времевия диапазон от 15 часа на 1 август до 05.00 часа тази сутрин  са установени 11 криминални престъпления. В 8 от случаите се касае за управление на нерегистрирани двуколесни превозни средства, а един от водачите е бил неправоспособен- в срок на изтърпяване на наказание, наложено му по административен ред.   Две са бързите производства за шофиране след употреба на алкохол. За първи път сред проверените няма дрогирани  задачи.

Осъществяването на засилен контрол по пътищата на Пловдив и областта, цели подобряване безопасността на движение  недопускане управление на МПС от неправоспособни водачи или такива, употребили алкохол, наркотични вещества или техните аналози, както и  установяване на други нарушения по ЗДвП, които пряко влияят върху пътнотранспортния травматизъм.

В хода на работа служители на районните управления, специализирани полицейски сили и пътните полицаи са установили 778 нарушения.  Отнети са 12 свидетелства за управление на МПС, а на 8 от автомобилите е прекратена регистрацията.

Съставени са 160 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 237 бр.  В рамките на засиления полицейски контрол са установени 321 нарушения на скоростните режими по пътищата на града и областта.

8 от проверените водачи са шофирали след употреба на алкохол. При двама от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а алкохолната проба на останалите шестима е била под този показател.

По ЗДВП са установени 135 нарушения. В 70 от случаите по автомобилите са установени различни технически неизправности, а 8 от превозните средства са били без ЗГО.

 77 са били неизрядните водачи по отношение на своята сигурност- шофирали са без поставен обезопасителен колан или предпазна каска. 12 са лицата, управлявали превозни средства, без да имат право на това по закон.

В 92 от случаите са наложени глоби за нередовни пътни документи. В хода на проверките са констатирани и 7 нарушения на пешеходци. По ЗдвП  наложените глоби по фиш са 4.

11 са установените криминални престъпления. В Раковски униформени са задържали двама водачи, шофирали след употреба на 1.33 и 1.48 промила.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ра
    Разбрахте ли?
    3 0
    18:17, 2 авг 2020
    Разбрахте ли какви криминални престъпления са установили полицаите? Осем престъпника са управлявали двуколесни МПС. В тези двуколесни между другото влизат и "педалетките". Скоро няма да остане човек, който да не е престъпник.
    • Но
      норма
      4 0
      09:54, 3 авг 2020
      Трябва норма да правят затва така
Последни новини