Четири общини горят. Обявиха бедствено положение

Поради усложнената обстановка и във връзка с възникналите силни пожари на територията на четири общини, Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова обяви бедствено положение тази вечер на територията на община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград. От министерството на отбраната е поискана помощ, като е изпратено искане до Началника на отбраната на българската армия за включване в гасенето на пламъците на бойците от Военно формирование 52 740 - Хасково за овладяването на пожара в общините.

В района на военния полигон село Корен, община Хасково е възникнал пожар, който заради силния вятър се движи в посока село Динево, община Хасково. Горят широколистна гора, храсти и сухи треви. На място работят 5 екипа от противопожарната служба в Хасково.

В община Димитровград между село Крум и град Димитровград горят сухи треви и храсти. На място са изпратени екипи на противопожарната служба Димитровград.

Заради сериозното задимяване в района на Харманли и селата Българин и Рогозиново, участъкът на АМ "Марица" от Харманли до Любимец остава затворен и в двете посоки. Спряно е движението и по пътищата от Харманли за село Рогозиново и от Харманли за село Българин. На място работят пожарникари от Хасково, Пловдив и Кърджали, общински и горски служители, доброволци. Ситуацията в община Харманли остава изключително сериозна. Още един голям пожар се разрази на границата между областите Ямбол и Хасково. Огънят е в община Елхово, област Ямбол и се разраства към община Тополовград. От "Пожарна безопасност и защита на населението"- Хасково са изпратили там три екипа, които са разположени по поречието на река Тунджа, за да прекъснат пътя на огъня към близките села.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ви
    видимите резултати
    11 -10
    19:53, 7 авг 2020
    Гърбавите яко се насраха.
    • Балалайка върви да гасите пожара заедно с платените мрънкала от площада.
    • Не
      невидим
      9 -9
      20:33, 7 авг 2020
      Гърбавите ще бъдат нaебани и изринати.
    • подпали и Гората
      след Водната Далавера
      .....
      Само смърт и сатър за Нечовеците
  • 2
    Иц
    Ицо Тотев
    8 -7
    20:06, 7 авг 2020
    Довечера Мая ще прави преобличане и събличане само по нейния фейс тв канал.
  • 3
    Да
    Давид
    12 -9
    20:32, 7 авг 2020
    Довечера **** ******* е у Апостол в Симитли, ще разширяват халката му.
  • 4
    До
    До ицо тотев
    7 -5
    20:54, 7 авг 2020
    Понеже си малко човече те пиша с малки буквички, а и пишката ти е малка , ходи я заври на майка си в гъзъ
    • Пр
      приятел на ицо
      4 -1
      22:26, 7 авг 2020
      остави и не се заяждай с ицката, майка му е покойник а самия той е с минимална пенсия и брои стотинките. Порно каналите са му хоби и развлечение. В протестите вижда развлечение на теферич.
    • Др
      Друг приятел
      5 0
      22:32, 7 авг 2020
      Муфтаджия и нагаждач.
Последни новини