-1 °C

Министърът на спорта посети село Тополово по повод изграждането на нова спорта зала

Изображение 1 от 5

  Министърът на спорта Красен Кралев посети ОУ "Отец Паисий" в  асеновградското село Тополово. 

  Поводът за визитата са отпуснатите с постановление на Министерски съвет средства за изграждане на модерна спортна зала там.

  Сред официалните лица на събитието бяха кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров, кметът на населеното място, общински съветници.

  Министърът и кметът бяха посрещнати топло от десетки деца, родители, треньори и училищен състав в двора на учебното заведение. 

  Министър Кралев побърза да съобщи пред всички добрата новина. Отделените за целта пари са в размер на 840 000 лева.

  Спортната зала ще бъде построена на свободнo пространство в близост до сграда на училището. Площта й ще е 547 квадратни метра. 

  Тя ще съдържа по една мъжка и една дамска съблекалня, с тоалетна и баня, с по 14 шкафчета и 3 душа във всяка. 

  Ще има и специална тоалетна за хора с увреждания, складово помещение и учителска стая. 

  Там ще могат да се провеждат състезания по волейбол, баскетбол и тенис на корт.

  Красен Кралев заяви, че обществената поръчка за избор на изпълнител ще бъде обявена съвсем скоро и в рамките на около половин година, след като приключат процедурите, спортната зала ще бъде факт.

  Той припомни също, че в 2 от немалките училища в Асеновград - ОУ "Петко Каравелов" и ОУ "Ангел Кънчев" - също ще бъдат изградени физкултурни салони, финансирането за които ще е от държавата. 

  Министърът на спорта увери, че строителните дейности на спортните съоръжения няма да нарушат учебния процес. 

  Припомняме, че средствата за спортната зала в село Тополово бяха обещани извънредно от премиера на България Бойко Борисов при посещението му в Асеновград преди няколко месеца.

  "Спортната зала ще остане и след нас. Децата ще я ползват, за да си запълват свободното време с полезни дейности", каза пред медии доктор Христо Грудев.

  Треньорът на волейболния отбор в село Тополово се обърна към кмета на Асеновград и към спортния министър с благодарност и с признанието, че е приятно изненадан от бързо развилата се ситуация. 

  Кметът на населеното място също сподели радостта си от факта, че даденото преди няколко месеца обещание действително ще се превърне в реалност съвсем скоро. 

  Веднага след посещението в село Тополово кметът на Асеновград и министърът на спорта посетиха и спортната база по кану-каяк при язовир "40-те извора". Съоръженията там също са занемарени.

  В клуба покану-каяк тренират 96 млади спортни надежди - и момчета, и момичета.

  Доктор Христо Грудев потърси съдействие от министър Кралев за осигуряване на финансиране, чрез което да се осъществи реновирането на базата. 

  "Усещаме добронамереност както от него, така и от министър-председателя, защото те искат да се случват реални неща в полза на младите хора", каза в заключение кметът на Асеновград.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини