Община Асеновград с анкета към гражданите за разработването на плана за развитие на града за 2021 г.-2027 г.

В изпълнение на Закона за регионалното развитие и в отговор на предизвикателствата пред новия програмен период на ЕС започна разработването на План за интегрирано развитие на община Асеновград за периода 2021 г. - 2027 г.

Той е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на общината през следващите 7 години.

Участие на гражданското общество в изработването на плана би добавило нови идеи и виждания за развитието и би гарантирало качеството и реалистичността му.

Една от формите на участието на граждани е чрез попълване на анкета и включване в последващите обществени обсъждания по темата. 

В края на анкетата всеки жител на общината може да заяви желанието си за това, като посочи свои координати.

Предвид създадената извънредна COVID-ситуация и липсата на възможност за анкета "на живо" и/или провеждането на работни срещи с гражданите, попълването на анкетата ще бъде от особена важност за качественото и навременно изработване на плана. 

Предложения могат да се изпращат и на електронната поща на общината - obstina@assenovgrad.com, или да се входират в деловодството , разположено в Информационния център на 1 етаж в административната сграда.

Предложения и мнения се приемат в срок до 15.09.20 г.

Анкетата може да откриете в официалния интернет сайт на община Асеновград в раздел "Съобщения", както и на фейсбук страницата на общината.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини